• Home
  • Advies en informatie over reinigingsvloeistoffen

Lenzenvloeistof voor de oppervlaktereiniging

Lenzenvloeistoffen die voor de reiniging van het contactlensoppervlak bedoeld zijn, worden ook wel reinigingsvloeistoffen genoemd. Deze worden gebruikt om vuil, zoals make-up resten, van het lensoppervlak te verwijderen. De oppervlaktereiniging wordt voornamelijk bij vormstabiele lenzen uitgevoerd, omdat daarbij een verhoogde kans is op vuildeeltjes die op de lenzen terechtkomen. Door de lens voorzichtig tussen de vingers te wrijven met een reinigingsvloeistof, worden vet- en eiwitaanslag van de lens verwijderd.

Neem wel in acht dat de reinigingsvloeistof in geen geval in het oog terecht mag komen, en dat de lenzen na het reinigen altijd met een zoutoplossing afgespoeld moeten worden. Alle lenzenvloeistoffen die bestemd zijn voor oppervlaktereiniging, mogen dagelijks gebruikt worden. De frequentie van de reiniging (dagelijks of wekelijks), is echter afhankelijk van het soort contactlens, de reiniger en de intensiteit van de aanslag op de lens.

Lenzenvloeistof voor reiniging van het lensoppervlak kunt u bij Lensplaza in de "lenzenvloeistofcatalogus" onder Cleaner vinden.


Betaalmethoden

Verzendpartner

Alle prijzen vermeld op onze website zijn onder voorbehoud en inclusief BTW. Afbeeldingen kunnen afwijken.