Koningsdag special: € 10** korting voor jou! CODE: SPRING10

Privacybeleid 

Lensplaza neemt de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en houdt zich aan de wettelijke bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("AVG") en andere relevante bepalingen inzake gegevensbescherming. Hieronder willen wij u informeren over de verwerking van uw persoonsgegevens op onze websites en het gebruik van onze online diensten in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming.

1. Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens in de zin van de AVG (Art. 4 sub 1 nr. 1 AVG) zijn alle gegevens die betrekking hebben op een geïdentificeerde of identificeerbare  persoon. Dit omvat bijvoorbeeld uw naam of e-mailadres, maar ook het IP-adres waarmee u onze services gebruikt. Voor zover u in het kader van het gebruik van onze diensten informatie verstrekt over uw gezichtsscherpte of andere medische informatie die nodig is voor de levering van corrigerende visuele hulpmiddelen zoals contactlenzen, zijn dit gezondheidsgegevens in de zin van Art. 4, punt 15, van de AVG, die als persoonsgegevens bijzonder beschermd zijn.

2. Verantwoordelijke

Verantwoordelijk voor de verwerking is de

e-com optics GmbH
Weberstraße 3
22083 Hamburg
Duitsland

Klantenservice
Telefoon: +31 (0) 85 – 40 11 975 (lokaal tarief)
E-mail: NL: support_nl@lensplaza.com , BE: support_be@lensplaza.com

3. Contactpersoon voor gegevensbescherming

Voor vragen en zorgen over gegevensbescherming kunt u contact met ons opnemen via e-com optics GmbH, Datenschutzbeauftragter, Weberstrasse 3, 22083 Hamburg (Duitsland) of via e-mail op privacy@lensplaza.com.

4. Verwerking van uw persoonsgegevens bij het bezoeken van onze websites en online diensten

a. Registratie van de oproep

Bij het oproepen van onze internetpagina's worden op onze servers bepaalde gegevens automatisch geregistreerd en opgeslagen voor systeembeheer, voor statistische analyses en om de beschikbaarheid te waarborgen en in het bijzonder voor de bescherming tegen aanvallen op onze IT-infrastructuur. Voor zover het hierbij om persoonsgegevens in de zin van Art. 4, punt 1, van de AVG gaat, vindt de verwerking ervan plaats op basis van Art. 6, lid 1, sub 1 f) AVG. Dit zijn de volgende gegevens:

  • IP-adres
  • Opgevraagde pagina/naam van het opgevraagde bestand 
  • Datum en tijd van bezoek
  • Hoeveelheid overgedragen gegevens
  • Melding of de toegang/opvraging succesvol is geweest 
  • De verwijzende pagina als de toegang/opvraging via een externe link plaatsvond, en de zoekterm als de toegang/opvraging via een externe zoekmachine plaatsvond
  • De voor de oproep gebruikte browsersoftware (taal, versie en configuratie)
  • Informatie over het besturingssysteem van uw eindapparaat en de interface ervan

De bovengenoemde loggegevens worden standaard voor een periode van 7 dagen op onze servers opgeslagen en vervolgens gewist, voor zover Lensplaza niet wettelijk verplicht is deze langer te bewaren. In deze gevallen is de opslag op langere termijn gebaseerd op Art. 6, lid 1, sub 1 c) AVG.

b. Gebruik van cookies en voorkeuren

Cookies zijn kleine bestanden die op uw apparaat worden opgeslagen en die bepaalde instellingen en gegevens verzamelen om te delen met onze systemen of de systemen van onze serviceproviders via uw webbrowser. Er kunnen verschillende soorten cookies worden gebruikt: zogenaamde sessie-id-cookies, die worden verwijderd zodra u uw browser sluit, en permanente cookies, die voor een langere periode op uw gegevensdrager worden opgeslagen. Dit zijn cookies van Lensplaza of van derden, voor zover hieronder aangegeven. Verder informeren wij u hieronder over vergelijkbare technologieën. Gegevens uit sessie-id-cookies kunnen door ons anoniem worden gebruikt om het algemene gebruikersgedrag te evalueren en onze website te verbeteren.

Gedetailleerde informatie over de door ons gebruikte cookies vindt u in de onderstaande lijst.

Cookie-lijst

U hebt te allen tijde de mogelijkheid om een verleende toestemming in te trekken of om cookies te deactiveren die worden gebruikt op basis van onze legitieme belangen en om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens ("opt-out").

Uw instellingen voor het gebruik van cookies kunt u via de volgende knop wijzigen en uw toestemming vrij met werking voor de toekomst intrekken:

Instellingen

U kunt ook reeds opgeslagen cookies in uw browserinstellingen verwijderen en de toekomstige opslag van cookies deactiveren. Houd er rekening mee dat als cookies worden uitgeschakeld, mogelijk niet alle functies van de websites kunnen worden gebruikt. Een bezwaar tegen het gebruik van cookies voor online marketing kan ook worden ingediend via verschillende diensten  via de websites https://optout.aboutads.info en https://www.youronlinechoices.com/.

c. Diensten met cookies en soortgelijke technologieën

Rechtsgrondslagen voor de verwerking door de hieronder genoemde diensten, die cookies of vergelijkbare technologieën gebruiken, zijn:

  • Uw toestemming (Art. 6, lid 1, sub 1 a) AVG), voor zover wij u hierom vragen,
  • anderszins en voor zover dit niet anders wordt vermeld, de bescherming van onze legitieme belangen (Art. 6, lid 1, sub 1 f) AVG.

Google TagManager

We gebruiken Google Tag Manager van Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland en Google LL.C., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS (“Google”). De TagManager stelt ons in staat om websitetags te beheren via een centrale interface, waardoor we cookies en diensten op onze websites comfortabel en veilig kunnen beheren en gebruiken op basis van uw toestemming. Hierbij vindt een overdracht van uw IP-adres en configuratie plaats. Meer informatie over gegevensbescherming vindt u op https://policies.google.com/privacy.


Google Analytics (analyse en marketing)

We gebruiken Google Analytics, een webanalysedienst van Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland en Google LL.C., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS (“Google”).

In onze opdracht verwerkt Google gebruiksgegevens en apparaatinformatie en mogelijk locatiegegevens om het gebruik van de website te evalueren en om rapporten over de website-activiteit samen te stellen. Hiervoor worden cookies en soortgelijke technologieën gebruikt. Met behulp van de verzamelde statistieken zijn wij in staat om ons aanbod te verbeteren en interessanter voor u te maken. Deze website maakt ook gebruik van Google Analytics voor een apparaatoverschrijdende analyse van bezoekersstromen, die wordt uitgevoerd via een gebruikers-ID.

Als u een Google-gebruikersaccount hebt, kunt u ook in de instellingen onder "Mijn gegevens", "Persoonsgegevens" de apparaatoverschrijdende analyse van uw gebruik deactiveren.

Houd er rekening mee dat Google Analytics op deze website is uitgebreid met de code "_anonymizeIp();" om een verkorte verzameling van IP-adressen te garanderen. Dit voorkomt de identificatie van personen via IP-adressen. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de VS gestuurd en daar verkort. Voor de gevallen waarin persoonsgegevens naar de VS worden overgedragen, zijn er passende garanties op grond van Art. 46 van de AVG. Bij het gebruik van Google Analytics worden andere gebruiksgegevens verzameld, die in individuele gevallen uw identificatie mogelijk maken, zoals de koppeling met een bestaand Google-account.

Het privacybeleid van Google vindt u hier: https://policies.google.com/privacy


Google Ads, Google Search Ads, Remarketing

We gebruiken de online marketingtool Google Ads en de diensten Search Ads 360, Remarketing en Google Ad Manager van Google (Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, en Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS) om advertenties op het advertentienetwerk van Google via websites en andere aanbiedingen te plaatsen en optimaal te beheren.

Google Ads maakt gebruik van cookies om advertenties weer te geven die relevant zijn voor gebruikers, om rapporten over de prestaties van de advertentiecampagne te verbeteren en om te voorkomen dat een gebruiker dezelfde advertenties meerdere keren ziet. Wanneer u op een advertentie in het netwerk van Google klikt, wordt bovendien een zogenaamde Google Click Identifier per linkadres (URL) doorgegeven om het oproepen van onze websites aan de reclamecampagne te kunnen toewijzen.

Bovendien kan Google Ads met behulp van cookie-ID's zogenaamde conversies verzamelen die betrekking hebben op advertentieverzoeken. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een gebruiker een Google Ads-advertentie ziet en direct of later met dezelfde browser de website van de adverteerder bezoekt en daar iets koopt.

De remarketingfunctie van Google wordt gebruikt om gebruikers te herkennen wanneer deze websites bezoeken die deel uitmaken van het advertentienetwerk van Google. Op deze pagina's kan de gebruiker dan advertenties te zien krijgen die betrekking hebben op inhoud die de bezoeker eerder heeft bezocht op websites die de remarketingfunctie van Google gebruiken.

Door de gebruikte tools maakt uw browser automatisch een rechtstreekse verbinding met de server van Google. Als u bent geregistreerd bij een service van Google, kan Google het bezoek aan uw account koppelen.

Meer informatie over Google Ads en de genoemde diensten vindt u op https://policies.google.com/technologies/ads?hl=de  en over gegevensbescherming bij Google in het algemeen: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.


Bing Ads / Microsoft Advertising

We gebruiken ook de online marketing van Bing Ads/ Microsoft Advertising van Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, VS (“Microsoft”). Daarbij worden door Microsoft gebruiksgegevens verwerkt, zoals de bezochte websites in het online netwerk, interactie met de pagina's en apparaatinformatie en uw IP-adres, evenals gepseudonimiseerde gebruikersprofielen voor online marketing. Dit dient met name om advertentieruimte of weergave van reclame op basis van de potentiële interesses van gebruikers aan te bieden en om de effectiviteit voor optimalisatie te meten. Als u hebt ingestemd met het verzamelen van uw locatiegegevens, kunnen deze ook worden verwerkt. Wanneer u op een advertentie in het netwerk van Microsoft klikt, wordt bovendien een zogenaamde Microsoft Click ID per linkadres (URL) doorgegeven om het oproepen van onze websites aan de reclamecampagne te kunnen toewijzen.

Zowel wij als Microsoft en eventueel andere betrokkenen in het online netwerk kennen niet de werkelijke identiteit van de gebruikers, maar alleen de pseudonieme gegevens. We krijgen in principe alleen toegang tot geaggregeerde informatie over het succes van onze advertenties. We kunnen echter in het kader van zogenaamde conversiemetingen controleren welke van onze online marketingprocessen tot een conversie hebben geleid, d.w.z. bijvoorbeeld tot een bestelling. De meting wordt alleen gebruikt om het succes van onze marketingactiviteiten te analyseren.

Meer informatie over gegevensbescherming bij Microsoft vindt u hier: https://about.ads.microsoft.com/ https://privacy.microsoft.com/nl-nl/privacystatement


Meta/ Facebook Ads, Pixel und Custom Audience

We gebruiken online marketingdiensten van Meta Platforms Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ierland (“Meta” of “Facebook”).

Facebook Ads, Facebook Pixel en Website Custom Audience worden gebruikt, inclusief retargeting. Door Facebook Pixel worden bij het oproepen van onze websites door Facebook cookies in uw browser geplaatst. Met behulp van de Facebook-pixel is het voor Facebook mogelijk om de bezoekers van onze websites eventueel als gebruikers van het netwerk Facebook te herkennen en belangengroepen (interesses in bepaalde producten en diensten van de bezochte websites) toe te wijzen.

Via de cookies worden zogenaamde gebruikersprofielen aangemaakt, waarmee de relevante informatie over de gebruiker wordt opgeslagen. Deze informatie kan bijvoorbeeld betrekking hebben op bekeken inhoud, bezochte websites, gebruikte onlinenetwerken, maar ook op communicatiepartners en technische informatie (apparaatinformatie, metadata), zoals de gebruikte browser, het gebruikte computersysteem en informatie over gebruikstijden. Als gebruikers toestemming hebben gegeven voor het verzamelen van hun locatiegegevens, kunnen deze ook worden verwerkt. Het volgen van het gebruik vindt ook plaats op verschillende apparaten. Bovendien geven wij het e-mailadres door dat is opgegeven in het kader van een bestelling of bij het aanmaken van een klantaccount, voor zover hiervoor ook de toestemming is verkregen in het kader van het cookiebeheer. Meta gebruikt deze informatie ook in gehashte vorm voor gepersonaliseerde advertenties.

Dit betekent dat onze advertenties (zogenaamde "Facebook-advertenties") binnen het Facebook-netwerk alleen worden getoond aan gebruikers die ook een potentiële interesse in ons online-aanbod hebben getoond. Wanneer u op een advertentie in het Facebook-netwerk klikt, wordt per linkadres (URL) ook een zogenaamde click-ID overgedragen om de oproep naar onze webpagina's aan de reclamecampagne te kunnen toewijzen.

Wanneer u het sociale netwerk Facebook gebruikt, kunnen deze gegevens worden toegewezen aan uw gebruikersprofiel aldaar. In principe krijgen wij alleen toegang tot samengevatte informatie over het succes van onze advertenties en kunnen wij reclamecampagnes en advertenties publiceren voor de relevante belangengroepen (Custom Audience).

Met behulp van de Facebook-pixel kunnen we ook het succes van onze marketingacties analyseren.

Deze cookies kunnen later meestal op andere websites die dezelfde onlinemarketingmethode gebruiken, worden gelezen en geanalyseerd met het oog op de weergave van inhoud en aangevuld met verdere gegevens.

Meer informatie over gegevensbescherming bij Facebook vindt u hier https://www.facebook.com/about/privacy. De instellingen voor op gebruikers gebaseerde advertenties kunt u hier wijzigen: https://nl-nl.facebook.com/ads/settings.


AWIN (affiliate)

Wij maken gebruik van het affiliate netwerk van AWIN AG,  Atrium Tower, Eichhornstraße 3, 10785 Berlijn ("AWIN").

Daarbij worden links naar onze aanbiedingen op websites van derden via het netwerk ter beschikking gesteld. Als gebruikers een dergelijke link volgen, geïnteresseerd zijn in een product en vervolgens een product bij ons kopen, kan dit worden toegewezen aan de link en pagina van de derde partij.

Dit wordt gedaan om de derde partij voor de link en aanbeveling te belonen met een overeenkomstige commissie. Voor affiliate tracking worden het IP-adres, een gebruikers-ID, de referrer-URL (startpagina), klantcategorie en gebruiksgegevens (producten, interesses, toegangstijden) van de gebruikers verwerkt. Hiervoor gebruikt AWIN cookies en soortgelijke technologieën (zogenaamde adverteerders journey-tags en fingerprinting).

Bij de gezamenlijke gegevensverwerking met AWIN (gezamenlijk verantwoordelijke in de zin van Art. 4, lid 7, AVG en Art. 26, lid 1 AVG) zijn de legitieme belangen in de verwerking van de commissie met AWIN en de derde partijen volgens Art. 6, lid 1, sub 1 f) AVG de rechtsgrondslag. Het e-mailadres van AWIN voor vragen en zorgen over gegevensbescherming is Global-privacy@awin.com.

Meer informatie over gegevensbescherming bij AWIN vindt u op: https://www.awin.com/de/datenschutzerklarung#section_endverbraucher-bzw-nutzer


DotDigital

We maken gebruik van DotDigital, een cloudgebaseerde marketingdienst die wordt aangeboden door dotdigital EMEA Ltd, No. 1 London Bridge, London, SE1 9BG, UK (DotDigital). Wanneer u onze websites gebruikt, plaatst DotDigital cookies. Deze cookies stellen ons in staat om het gebruik van de website te analyseren. De cookies verwerken trackinginformatie zoals IP-adres, locatie (regio) en tijd van paginaweergaven en website-interacties om de gebruikerservaring te verbeteren.

Met DotDigital beheren we ook onze nieuwsbrief en e-mailmarketing (zie ook onder "Nieuwsbrief"). De e-mails bevatten een zogenaamde webbeaconpixel. Deze webbeaconpixel wordt gebruikt om de openratio en het gebruik van de links in de e-mails voor analysedoeleinden te bepalen.

Op basis van de verzamelde informatie sturen we u inhoud die is aangepast aan uw interesses (op basis van segmentatie in gebruikersgroepen).

Meer informatie vindt u op https://dotdigital.com/terms/privacy-policy.

Kiyoh

Verder maken wij voor analyse- en marketingdoeleinden gebruik van de diensten van DTG BV, Dr. Hub van Doorneweg 169, 5026 RC Tilburg (NL) (“Kiyoh”). Door de gebruikte cookies wordt informatie over het gebruiksgedrag van de websitebezoekers in gepseudonimiseerde vorm voor marketingdoeleinden opgeslagen, aan Kiyoh doorgegeven, geanalyseerd en ons in de vorm van geaggregeerde resultaten ter beschikking gesteld. Meer informatie over gegevensbescherming bij Kiyoh vindt u hier.


Google Recaptcha

We gebruiken "ReCaptcha" van Google. Dit dient ter herkenning van bots, bijv. ter voorkoming van spam e.d. bij het invoeren van berichten aan ons in online-formulieren. ReCaptcha maakt hiervoor ook gebruik van cookies. Google verwerkt informatie over het gebruik van de website, zoals de interactie met de website en voert passende controlevragen uit, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de gebruiker geen bot is maar een menselijke gebruiker. Dit omvat ook gebruiksgegevens en andere trackinginformatie, zoals muisbewegingen en selecties. Bovendien wordt het IP-adres van uw eindapparaat verwerkt. Onze legitieme belangen liggen in het beschermen van onze systemen en diensten tegen aanvallen en spamberichten. Meer informatie over gegevensbescherming bij het gebruik van ReCaptcha vindt u op https://policies.google.com/privacy.

5. Contact opnemen, contactformulier

Persoonsgegevens worden ook verwerkt wanneer u contact met ons opneemt. De door u verstrekte gegevens, zoals uw naam en e-mailadres en de inhoud van uw contactopname, worden doorgestuurd naar de verantwoordelijke contactpersoon bij Lensplaza, die uw gegevens uitsluitend gebruikt om uw verzoek te verwerken. Dit kan bijvoorbeeld onze klantenservice zijn voor vragen over onze producten of uw bestelling. Wij maken gebruik van een externe dienstverlener voor de klantenservice (callcenter van de getaline GmbH | Friedrich-Ebert-Damm 145 | 22047 Hamburg, Duitsland) en maken gebruik van de software Inexso.

De verwerking van uw persoonsgegevens vindt plaats in het kader van de uitvoering van een met u gesloten overeenkomst, voor de uitvoering van precontractuele maatregelen op verzoek of in het algemeen voor de verwerking van uw verzoek (Art. 6, lid  1, sub 1 b) van de AVG.

Er vindt geen verdere verwerking plaats, tenzij anders bepaald en dit niet in strijd is met eventuele bewaarplichten. Uw gegevens worden opgeslagen totdat het respectieve doel van de verwerking is bereikt.

6. Gebruik van de 3D-test

Op onze website bieden wij u de mogelijkheid om in real time een bril virtueel te passen met een door u geüploade foto of met behulp van de camera van uw eindapparaat. Wij bieden u deze service aan, zodat u een beter beeld krijgt van het uiterlijk en de werking van de geselecteerde bril. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste bril voor u.

Door het gebruik van de 3D-test verwerken wij de volgende gegevens:

  • De door u verstrekte beeldinformatie en meetwaarden voor de herkenning van uw gezicht en het advies over de optimale pasvorm,
  • Uw IP-adres en, indien nodig, informatie over het eindapparaat die nodig is voor de beschikbaarstelling van de huidige sessie,
  • Gebruiksdata.

In elk geval is de verwerking noodzakelijk om u de opgehaalde dienst en onze te kopen producten te leveren. De rechtsgrondslag hiervoor is Art. 6 par.  1, sub 1 b) AVG.
De gegevens worden verwerkt voor de duur van het gebruik van onze diensten, tenzij anders uitgelegd in deze informatie over gegevensbescherming en voor zover dit niet in strijd is met wettelijke bewaarplichten.
Ontvangers van de gegevens bij het virtueel passen voor het leveren van de dienst zijn FittingBox SAS, 644 Voie l’Occitane, 31670 Labège, Frankrijk en PTTRNS Intelligence B.V., Marconilaan 16, 5621 AA Eindhoven, Nederland. Het privacybeleid van FittingBox is te vinden op https://www.fittingbox.com/en/legal-information-general-terms-and-conditions#data-privacy  het privacybeleid van PTTRNS op https://www.pttrns.ai/privacy-policy.

7. Online bestelling

Bij het plaatsen van bestellingen in onze online shop verwerken wij de door u verstrekte gegevens, zoals uw naam, adres, e-mailadres, product- en bestelinformatie en factuur- en betalingsgegevens.

Als u een gebruikersaccount hebt geregistreerd en u zich aanmeldt, gebruiken wij de daar opgeslagen informatie.

Deze gegevens gebruiken wij voor de contractuele uitvoering van de bestelling, de rechtsgrondslag is Art. 6, lid 1 b) AVG. Voor zover gezondheidsgegevens in de zin van Art. 9, lid 1 AVG vereist is, is de rechtsgrondslag Art. 9, lid 2 h) AVG in combinatie met § 22 Abs. 1 nr. 1 b) BDSG).

Het winkelwagentje wordt 30 dagen bewaard. De gegevens voor contractuele verwerking worden maximaal 3 jaar bewaard in het kader van de algemene verjaringstermijnen, en 7-15 jaar voor zover dat nodig is om te voldoen aan bewaarplichten op grond van het handels- en belastingrecht en het recht inzake medische producten.

Verder bieden wij u de mogelijkheid om bij het bestellen van een bril uw pupilafstand (PD) te meten. Hiervoor gebruiken we de service van Fielmann Group AG, Weidestr. 118a, 22083 Hamburg, Duitsland.  Naast het meten van uw PD bestaat de mogelijkheid om de zichtwaarden (gezondheidsgegevens) uit uw bestaande bril te meten om deze voor uw bestelling en de aanpassing van uw nieuwe bril te kunnen overnemen. Hiervoor gebruiken we de provider Luna Solutions LLC ("Luna"), 261 Data Dr. Draper, Utah 84020 - meer informatie vindt u op https://luna.io/.

Deze gegevens worden samen met uw IP-adres doorgegeven en aan de hand van een proces-ID aan uw bestelling toegewezen. De rechtsgrondslag is uw toestemming volgens Art. 6 lid 1, sub 1 a) en Art. 9, lid 2 a) AVG.

In het onwaarschijnlijke geval dat er iets mis is met een product dat wij verkopen en wij dat product moeten terugroepen, kunnen wij, naast het plaatsen van persberichten in het belang van uw welzijn, ook rechtstreeks contact met u opnemen.

8. Betalingsdienstaanbieders en fraudepreventie

Betalingsdienstaanbieder: Paypal, Mollie

Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van betalingsdienstaanbieders zoals PayPal of Mollie.

Bij PayPal worden betalingen afgehandeld via zogenaamde PayPal-rekeningen, die virtuele privé of zakelijke accounts vertegenwoordigen. PayPal biedt ook de mogelijkheid om virtuele betalingen via creditcards te verwerken als een gebruiker geen PayPal-rekening heeft. Een PayPal-rekening wordt beheerd via een e-mailadres. PayPal maakt het mogelijk om online betalingen aan derden te activeren of zelfs betalingen te ontvangen. PayPal vervult ook fiduciaire functies en biedt een kopersbeschermingsservice. De Europese werkmaatschappij van PayPal is PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie. S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxemburg.

Dit is vergelijkbaar met Mollie. Mollie wordt uitgebaat door Mollie B.V., Keizersgracht 126, 1015 CW Amsterdam, Nederland. Meer informatie vindt u op https://www.mollie.com/de/privacy

Als u tijdens het bestelproces in onze online shop deze als betalingsmogelijkheid selecteert, worden automatisch ook gegevens aan de betreffende betalingsdienstaanbieder doorgegeven.

De verstrekte persoonsgegevens zijn meestal voornaam, achternaam, adres, e-mailadres, IP-adres, telefoonnummer of andere gegevens die nodig zijn voor de verwerking van betalingen. Voor de afwikkeling van de koopovereenkomst zijn ook persoonsgegevens nodig die verband houden met de betreffende bestelling.

De overdracht van de gegevens is gericht op de verwerking van betalingen en fraudepreventie. De overdracht vindt plaats voor de uitvoering van de overeenkomst volgens Art. 6, lid 1 lit. b) AVG en voor zover bovendien persoonsgegevens worden overgedragen, op basis van onze legitieme belangen in een veilige verwerking van betalingen en fraudepreventie volgens Art. 6, lid 1 lid. f) AVG.

De uitgewisselde persoonsgegevens kunnen door de betalingsdienstaanbieders worden doorgegeven aan kredietinformatiebureaus. Deze overdracht heeft tot doel de identiteit en de kredietwaardigheid te verifiëren. Verantwoordelijk hiervoor is de betreffende betalingsdienstaanbieder.

Deze kunnen de persoonsgegevens doorgeven aan verbonden ondernemingen en dienstverleners of onderaannemers voor zover dit noodzakelijk is om contractuele verplichtingen na te komen of de gegevens namens hen moeten worden verwerkt.

Het toepasselijke privacybeleid van PayPal kan worden geraadpleegd op: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full of door Mollie op https://www.mollie.com/at/privacy

9. Lensplaza-klantenaccount

Wanneer u een klantaccount bij Lensplaza aanmaakt, worden uw klant- en contactgegevens en eerdere bestellingen (bestelgeschiedenis) daar opgeslagen. U kunt uw gegevens met uw toegangsgegevens inzien en bijvoorbeeld uw contactgegevens of betalingsgegevens wijzigen. De rechtsgrondslag voor de verwerking is Art. 6 lid 1, sub 1 b) AVG, voor opgeslagen gezondheidsgegevens, zoals uw gezichtsvermogen, uw toestemming volgens Art. 1, sub 1 a) en Art. 9, lid 2 a) AVG. U kunt te allen tijde uw klantenaccount (laten) verwijderen en uw toestemming intrekken. Neem hiervoor ook contact op met de klantenservice.

10. Directe reclame en tevredenheidsenquêtes

a. Voorlichtings- en reclameacties voor soortgelijke goederen en diensten (directe reclame)

Wij gebruiken de door u in het kader van een aankoop of het gebruik van onze diensten verstrekte persoonsgegevens ook om u per post of e-mail interessante en promotionele informatie en aanbiedingen op het gebied van oogheelkundige optiek toe te sturen, voor zover dit volgens de desbetreffende bepalingen is toegestaan.

Dit omvat uw naam, postadres, e-mailadres en informatie over de categorieën producten die u hebt gekocht of diensten die u hebt gebruikt.
E-mails met promotionele inhoud sturen we u zonder uw uitdrukkelijke toestemming alleen over producten en diensten die vergelijkbaar zijn met die u al bij ons hebt gekocht of gebruikt en voor zover u hiertegen geen bezwaar hebt gemaakt.
De rechtsgrondslag voor het gebruik van persoonsgegevens voor de genoemde informatie- en reclamedoeleinden is Art. 6 lid 1 sub f) van de AVG. Ons legitieme belang ligt in het informeren van onze klanten over interessant nieuws en het promoten van onze aanbiedingen en diensten. Als we uw toestemming vragen, is de rechtsgrondslag Art. 6, lid 1 a) AVG.
Wij kunnen u ook per e-mail herinneringen aan uw winkelmandje sturen als u ons daarvoor toestemming hebt gegeven en onze online winkel gebruikt. Deze ontvangt u als u artikelen in de online winkelwagen hebt geplaatst, maar de bestelling niet afrondt.
U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen dit gebruik of uw toestemming intrekken. Neem hiervoor contact op met de klantenservice, bijvoorbeeld via e-mail aan support@lensplaza.com of klik bij de ontvangen e-mails op de afmeldlink aan het einde van het bericht.
Wij wijzen erop dat in uitzonderlijke gevallen reclamemateriaal ook na ontvangst van uw bezwaar/intrekking tijdelijk per post kan worden toegezonden. Dit is technisch gezien te wijten aan de vereiste doorlooptijd in het kader van de selectie en betekent niet dat we uw bezwaar niet hebben geïmplementeerd.

b. Nieuwsbrief

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om u aan te melden voor onze e-mail-nieuwsbrief. Deze nieuwsbrieven bevatten informatie voor degenen die geïnteresseerd zijn in onze optische producten en diensten, evenals andere interessante, promotionele informatie uit de optische industrie.

Om u in te schrijven op de nieuwsbrief volstaat het om het e-mailadres op te geven. De inschrijving voor geïnteresseerden gebeurt via een zogenaamde double opt-in-procedure. Na inschrijving ontvangt u een e-mail waarin u wordt gevraagd uw aanmelding te bevestigen. Dit dient ter controle van het opgegeven e-mailadres. 

Inschrijvingen op de nieuwsbrief worden door Lensplaza geregistreerd om de dienst uit te voeren en de naleving van wettelijke voorschriften aan te tonen. Dit omvat het opslaan van het aanmeldings- en bevestigingstijdstip en het IP-adres.

Voor het beheer en de verzending van de nieuwsbrief maken we gebruik van de dienstverlener dotdigital EMEA Ltd, No. 1 London Bridge, London, SE1 9BG, UK ("Dotdigital"). Er wordt een analyse uitgevoerd in opdracht van ons. De nieuwsbrieven bevatten hiervoor een zogenaamde “webbeacon”, d.w.z. een pixelbestand, dat bij het openen van de nieuwsbrief wordt opgeroepen. In het kader van deze opvraging wordt in eerste instantie technische informatie verzameld, zoals informatie over de browser en het systeem, uw IP-adres en het tijdstip van opvraging, alsmede informatie over de vraag of de e-mail werd geopend en welke hyperlinks werden gebruikt. Deze informatie (openratio, oproeptijden, linkgebruik) wordt gebruikt om de services te verbeteren. Op basis van de verzamelde informatie sturen we u inhoud die is aangepast aan uw interesses (op basis van segmentatie in gebruikersgroepen).

De rechtsgrondslag is uw toestemming volgens Art. 6, lid 1, sub a) AVG. U kunt  onze nieuwsbrief te allen tijde opzeggen en daarmee tegelijkertijd uw toestemming te allen tijde met werking voor de toekomst intrekken. Hiervoor vindt u aan het einde van elke e-mail een afmeldlink.   Een adequaat niveau van gegevensbescherming voor de gegevensoverdracht naar derde landen buiten de EU (in dit geval het Verenigd Koninkrijk) wordt in overeenstemming met Art. 44 f.) AVG of door passende garanties op grond van Art. 46 AVG gegarandeerd.

c. Feedback van klanten en productbeoordelingen

Na de aankoop van een product in onze online winkel krijgt u in veel gevallen de mogelijkheid om een productbeoordeling voor het gekochte product in te dienen

Hiervoor gebruiken we ook de provider Trustpilot A/S, Pilestræde 58, 5, 1112 Kopenhagen, Denemarken ("Trustpilot"). Trustpilot kan u namens ons een link sturen naar de enquête via Trustpilot. Daarbij worden bovendien uw contactgegevens en het referentienummer van het authenticatieproces verwerkt. Meer informatie hierover vindt u op https://legal.trustpilot.com/for-reviewers/end-user-privacy-terms.

Met het oog op de klant- en productbeoordeling door onze klanten en voor ons eigen kwaliteitsmanagement gebruiken wij de persoonsgegevens die u bij de aankoop hebt verstrekt, zoals uw e-mailadres, om een controle van uw bestelling via het beoordelingssysteem aan te vragen. We gebruiken zenloop GmbH, Pappelallee 78/79 10437 Berlin, Duitsland ("Zenloop"). Zenloop maakt het mogelijk om feedback van onze klanten via verschillende kanalen te verzamelen en te analyseren. Zo kunnen we ons aanbod afstemmen op de wensen en ervaringen van onze klanten en deze verbeteren. Meer informatie hierover vindt u op www.zenloop.com.

De verwerking vindt plaats op basis van onze commerciële belangen in de communicatie met onze klanten en de analyse en verbetering van onze diensten volgens Art. 6, lid 1 f) AVG als we u niet  na uw toestemming in overeenstemming met Art. 6, lid 1 S a)  AVG) vragen. Uw eigen vermeldingen zijn altijd vrijwillig. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken of bezwaar maken tegen de verwerking in andere gevallen door contact op te nemen met onze klantenservice via de bovengenoemde contactgegevens.

11. Bekendmaking aan derden en verwerkers

Uw persoonsgegevens worden alleen aan derden of verwerkers doorgegeven zoals aangegeven in de privacyverklaring.

Voor de afhandeling van bestellingen, verzending en betaling en facturering (paragraaf 8) kunnen de gegevens worden doorgegeven aan verzenddienstverleners, banken en andere dienstverleners.

Alle dienstverlenende bedrijven worden door ons zorgvuldig geselecteerd en zijn contractueel gebonden aan ons hoge veiligheidsniveau. De ondernemingen ontvangen bijvoorbeeld in het kader van zogenaamde orderverwerkingen persoonsgegevens in de voor de betreffende opdracht vereiste omvang. Het gebruik van deze gegevens door de gecontracteerde bedrijven voor hun eigen doeleinden is contractueel uitgesloten, tenzij anders vermeld.

Hierbij gelden de telkens voor de verwerking nader omschreven rechtsgrondslagen. Bovendien kan op basis van de AVG en andere relevante wettelijke voorschriften een overdracht van persoonsgegevens plaatsvinden, voor zover wij hiertoe wettelijk verplicht zijn (Art. 6, lid 1, sub 1 c) AVG.

12. Veilige verwerking van uw gegevens in de EU

Lensplaza beschermt uw gegevens door technische en organisatorische maatregelen tegen ongeoorloofde toegang of verlies. Onze veiligheidsmaatregelen worden voortdurend verbeterd in lijn met technologische ontwikkelingen.

Uw gegevens worden in principe binnen de EU verwerkt. Als er in uitzonderlijke gevallen een overdracht naar een derde land plaatsvindt, gebeurt dit alleen in de mate dat dit absoluut noodzakelijk is om u de respectieve diensten te leveren en in overeenstemming met de strikte vereisten van de GDPR, met inbegrip van de naleving van passende garanties ( Art. 44, 46 f. AVG). Indien er voor een dergelijk land geen zogeheten adequaatheidsbesluit van de EU-Commissie bestaat waarin een vergelijkbaar niveau van gegevensbescherming wordt vastgesteld, sluiten wij contractuele overeenkomsten, de zogeheten standaardcontractbepalingen van de EU, en vullen wij zo nodig overeenkomstige beveiligingsmaatregelen aan om onze hoge gegevensbeschermingsnormen te kunnen waarborgen.

13. Duur van de opslag

Wij bewaren uw persoonsgegevens maximaal tot de telkens genoemde verwerkingsdoeleinden zijn bereikt.

14. Uw rechten

Met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens gelden de volgende rechten:

  • Recht op informatie volgens Art. 15 AVG, welke gegevens wij over u verwerken;
  • Recht op correctie van onjuiste of onvolledige gegevens overeenkomstig Art. 16 AVG en/ of verwijdering, inclusief het "recht om te worden vergeten" overeenkomstig Art. 17 AVG, in het bijzonder voor zover dit niet in strijd is met eventuele bewaarplichten;
  • Recht op beperking van de verwerking in overeenstemming met Art. 18 AVG;
  • Recht om bezwaar te maken tegen de verwerking, in de wettelijk genoemde gevallen volgens Art. 21, lid 1 AVG en in het bijzonder het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen de verwerking ten behoeve van direct marketing (Art. 2 AVG) (zie hieronder voor details);
  • Recht op gegevensoverdraagbaarheid volgens Art. 20, lid 1 AVG.

Verder hebt u de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming.

Als u toestemming hebt gegeven voor de verwerking van uw gegevens, kunt u deze te allen tijde met werking voor de toekomst intrekken.

Voor zover wij de verwerking van uw persoonsgegevens baseren op de belangenafweging, kunt u bezwaar maken tegen de verwerking (Art. 1 AVG).

Dit is het geval wanneer de verwerking in het bijzonder niet nodig is voor de uitvoering van een contract met u, zoals beschreven in deze gegevensbeschermingsverklaring. Bij de uitoefening van een dergelijk bezwaar verzoeken wij u de redenen aan te geven waarom wij uw persoonsgegevens niet zoals door ons uitgevoerd zouden mogen verwerken. In het geval van uw gemotiveerde bezwaar onderzoeken wij de situatie en zullen wij ofwel de gegevensverwerking stopzetten of aanpassen, ofwel u onze dwingende gerechtvaardigde redenen laten zien op grond waarvan wij de verwerking voortzetten.

Onafhankelijk daarvan kunt u te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor reclamedoeleinden en gegevensanalyse zonder opgaaf van redenen (Art. 2 AVG).


Aanbiedingen en kortingscodes als eerste ontvangen!

Meld je nu aan en bespaar 5% op de volgende bestelling.**

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Betaalmethoden

Verzendpartner

Alle prijzen vermeld op onze website zijn onder voorbehoud en inclusief BTW. Afbeeldingen kunnen afwijken.

*Lijstprijs
**De kortingsbon van € 10 is geldig vanaf een minimale bestelwaarde van € 90, op alle producten en alleen in de periode van 23-04 tot en met 30-04-2024. De korting wordt verrekend bij het afrekenen na het invoeren van de code. Niet in combinatie met andere kortingen. In het geval dat de producten worden geretourneerd of geruild, vervalt de korting.