Lunettes à filtre anti-lumière bleue

Filtres
 1. Fielmann
  Couleur du cadre
  Taille des lunettes
  S
  M
  À partir de 19,90 €
  • Fielmann
   Couleur du cadre
   Taille des lunettes
   M
   À partir de 19,90 €
   • Fielmann
    Couleur du cadre
    Taille des lunettes
    M
    À partir de 29,90 €
    • Fielmann
     Couleur du cadre
     Taille des lunettes
     M
     À partir de 19,90 €
     • Fielmann
      Couleur du cadre
      Taille des lunettes
      S
      M
      À partir de 19,90 €
      • Fielmann
       Couleur du cadre
       Taille des lunettes
       M
       À partir de 19,90 €

       Blauw licht filter bril online kopen

       Blauwlichtfilter brillen – kortweg blauwlichtbrillen genoemd – beschermen je ogen tegen blauw licht van bijvoorbeeld digitale apparaten. Maar wanneer is blauw licht dan eigenlijk schadelijk? En wanneer heb ik een blauwlichtbril nodig? Hieronder vind je de antwoorden.

       Wat zijn blauwlichtbrillen en hoe werken ze?

       Brillenglazen met een speciaal blauwlichtfilter verminderen de hoeveelheid blauw licht met korte golflengte dat je ogen bereikt. Hierdoor worden je ogen ontlast, wat - vooral als je lang achter elkaar naar een beeldscherm kijkt - je welzijn kan verhogen. Zonnebrillen met een blauwlichtfilter bieden nog een ander pluspunt: ze geven vaak een contrastrijker beeld.

       Daarom is blauw licht schadelijk voor je ogen

       In tegenstelling tot bijvoorbeeld ultraviolet licht of röntgenstraling is blauw licht zichtbaar voor het menselijk oog. Niet alleen de zon zendt blauw licht uit, maar ook digitale apparaten zoals smartphones of televisies. Ook ledlicht heeft een hoog blauwgehalte. Dagelijks worden we dus al snel aan te veel blauw licht blootgesteld. Dit kan niet alleen schadelijk zijn voor je ogen, maar ook verkeerde signalen naar je lichaam sturen met een nadelig effect op je slaappatronen en je algehele welzijn. Het is dan ook raadzaam om de hoeveelheid blauw licht in je dagelijks leven te verminderen, vooral als je veel tijd achter een scherm doorbrengt. Een blauwlichtbril helpt je hierbij.

       Praktische blauwlichtbrillen voor dagelijks gebruik

       Een blauwlichtbril kun je gemakkelijk inpassen in je dagelijks leven, bijvoorbeeld als werkbril als je veel achter de computer werkt. Ook tijdens het autorijden kan een blauwfilter je ogen beschermen, vooral 's nachts, omdat het verblinding door tegemoetkomend verkeer vermindert, maar ook als zonnebril kan een blauwfilter je ogen beschermen. 

       Mag ik constant een blauwlichtbril dragen?

       Ja, want een blauwfilter is onschadelijk voor je ogen. Je kunt dus ook in je gewone bril glazen met een blauwfilter dragen. Als je contactlenzen draagt, kun je kiezen voor lenzen met een geïntegreerd blauwlichtfilter, of ze combineren met een blauwlichtbril zonder sterkte.

       Voordelige blauw licht filter bril kopen je bij Lensplaza

       Bestel je individuele blauwlichtbril eenvoudig online bij Lensplaza. Je profiteert van een gunstige prijs, gratis verzending vanaf € 30,00 en retourneren is doorgaans gratis. Je kunt dus zonder enig risico je nieuwe bril rustig thuis uitproberen.

       Brillen met blauwlichtfilter en zonder sterkte

       Zie je goed, maar wil je je ogen beschermen tegen te veel blauwe straling? Bij Lensplaza vind je brillen die al een blauwfilter hebben, maar geen sterkte. Deze brillen kun je meteen bestellen. Je kunt ook in elke andere bril een blauwfilter laten zetten. Beide varianten bieden optimale bescherming tegen blauwe straling, waardoor je comfortabel met de computer kunt werken. Je ontlast je ogen aanzienlijk door een bril met blauwlichtfilter te dragen, ook wanneer je geen correctiesterkte nodig hebt.

       Optimale oogbescherming met een blauwlichtbril, met of zonder sterkte

       Bij Lensplaza kun je elke bril laten voorzien van een blauwlichtfilter, bijvoorbeeld een leesbril of een computerbril. Wanneer je geen bril op sterkte nodig hebt, kies je gewoon een van onze monturen en selecteer je in de configurator alleen blauwlichtblokker zonder sterkte in te vullen.

        

       Zo gemakkelijk is het:

       1. Kies uit meer dan 500 monturen je favoriete bril bij Lensplaza. 
       2. Kies je brilmaat: XS, S, M, L, XL. Wat is de maat voor je bril? Wij geven je enkele tips om deze op te meten. 
       3. Voer je sterkte in en kies welke brillenglazen met blauwfilter je wilt. Je kunt ook glazen zonder sterkte bestellen.
       4. Voeg je nieuwe bril toe aan het winkelmandje en sluit de bestelling af. Wij laten je nieuwe blauwlichtfilterbril gewoon bij je thuis bezorgen. 

       Hierop moet je letten als je een blauwlichtbril koopt

       Als je brillendrager bent, of het nu gaat om een leesbril of een andere variant, dan moet de blauwlichtbril worden aangepast aan je gezichtsscherpte. Als je normaal geen bril draagt, maar een bril met blauwfilter nodig hebt voor het werken achter de computer of als gamingbril, dan raden wij aan een licht montuur te kiezen. Want hoe minder je de bril op je neus voelt, hoe comfortabeler het is om deze bescherming te dragen.

       Soyez le premier à recevoir des offres et des codes de réduction !

       économisez 5%

       Inscrivez-vous maintenant et économisez 5 % sur votre prochaine commande.**

       Ce site est protégé par reCAPTCHA et les Politiques de confidentialité et les Conditions de service de Google s'appliquent.

       Modes de paiement

       Partenaire d'expédition

       Tous les prix indiqués sur notre site web sont susceptibles d'être modifiés et incluent la TVA. Les images peuvent différer.

       *Prix catalogue