• Gratis verzending vanaf € 30,00
  • Altijd gratis retourneren
  • Beveiligde betaling
  • Home
  • Inrengen en uithalen van contactlenzen

Contactlenzen inbrengen en uithalen

Het inbrengen en uithalen van contactlenzen lijkt lastig, maar is snel onder de knie te krijgen. Volg onderstaand stappenplan en leer op welke manier u de contactlenzen dient te hanteren.

Voor de juiste handhaving van de lens spelen volgende stappen een belangrijke rol:

  1. Het is heel belangrijk dat de contactlens schoon blijft tijdens het indoen van de lenzen. Was en droog daarom eerst uw handen voordat u de lenzen uit het bakje haalt.
  2. U kunt ervoor kiezen om de lenzen extra af te spoelen voordat u ze inzet. Gebruik hier een zoutoplossing of alles-in-één lenzenvloeistof voor.
  3. Plaats vervolgens de lens op uw wijsvinger en trek met de middelvinger van dezelfde hand het onderste ooglid naar beneden. Met de wijsvinger van de andere hand kunt u nu het bovenste ooglid tegelijkertijd naar boven houden.
  4. Als het oog goed geopend is, kunt u de lens voorzichtig op het hoornvlies plaatsen.
  5. Ten slotte is het belangrijk om rustig met het oog te knipperen, zodat de lens de juiste positie aanneemt.

We raden aan om bij stap 2, 3 en 4 een spiegel te gebruiken.

Ook bij het uitdoen van de lenzen is het belangrijk dat uw handen schoon zijn. Net als bij het inzetten van de lenzen kunt u de procedure met wijs- en middelvinger herhalen. Na het zorgvuldig schoonmaken van de lenzen, legt u ze in een lenshouder met een alles-in-één lenzenvloeistof of bewaarvloeistof. Indien u meer wilt weten over de verzorging van uw contactlenzen, vindt u op Lensplaza meer informatie over lenzenvloeistof.


Betaalmethoden

Verzendpartner

Alle prijzen vermeld op onze website zijn onder voorbehoud en inclusief BTW. Afbeeldingen kunnen afwijken.