Multifocale lenzen

(15)
 1. Biofinity
  10 beoordelingen
  Eindprijs 47,28 € Normale prijs 70,99 €
  • Dailies
   2 beoordelingen
   Eindprijs 26,10 € Normale prijs 39,99 €
   • Acuvue
    Eindprijs 23,36 € Normale prijs 35,99 €
    • Air Optix
     1 beoordeling
     Eindprijs 45,48 € Normale prijs 68,99 €
     • Air Optix
      2 beoordelingen
      Eindprijs 43,98 € Normale prijs 65,99 €
      • Dailies
       Eindprijs 33,50 € Normale prijs 50,99 €
       • PureVision
        Eindprijs 49,38 € Normale prijs 74,99 €
        • Proclear
         2 beoordelingen
         Eindprijs 41,48 € Normale prijs 62,99 €
         • Proclear
          Eindprijs 21,10 € Normale prijs 31,99 €
          • SofLens
           2 beoordelingen
           Eindprijs 38,70 € Normale prijs 58,99 €
           • Acuvue
            Eindprijs 32,48 € Normale prijs 48,99 €
            • Biotrue
             Eindprijs 24,63 € Normale prijs 36,99 €
             • Bausch+Lomb ULTRA
              Eindprijs 52,98 € Normale prijs 79,99 €
              • PureVision
               Eindprijs 47,48 € Normale prijs 71,99 €
               • Clariti
                Eindprijs 42,48 € Normale prijs 63,99 €
                Filters

                Multifocale lenzen

                Lenzen met verschillende sterktes - het ideale alternatief voor de multifocale bril

                Multifocale contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die naast hun visuele afwijking ook last hebben van presbyopie. Deze lenzen combineren meerdere visuele sterktes in één lens - daarom worden ze ook wel multifocale lenzen of multifocale contactlenzen genoemd.

                Wat is er zo bijzonder aan multifocale contactlenzen?

                Normale contactlenzen hebben slechts één gezichtsscherpte. Multifocale lenzen hebben verschillende kijkzones met verschillende sterktes voor dichtbij en veraf. Ze werken volgens hetzelfde principe als een multifocale bril. Er wordt onderscheid gemaakt tussen multifocale en bifocale lenzen. Bij multifocale lenzen zijn de verschillende gezichtsvelden in een ring met getrapte overgangen gerangschikt. Bij bifocale lenzen daarentegen is er slechts één bijziendheids- en één verziendheidszone, gescheiden door een naadloze rand.

                Voor wie zijn multifocale lenzen geschikt?

                Multifocale contactlenzen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met zowel een bestaande visuele afwijking als presbyopie. Presbyopie is de normale ouderdomsverziendheid, waarbij ons gezichtsvermogen voor dichtbij in de loop der jaren afneemt. Dit is het gevolg van de natuurlijke slijtage van de ooglens. Dingen die zich in het nabije gezichtsveld bevinden, worden daardoor minder scherp waargenomen. Als er naast presbyopie ook sprake is van een fundamentele ametropie of retractiefout, kan zowel het zicht voor veraf als het zicht voor dichtbij zijn aangetast. Multifocale contactlenzen hebben verschillende zichtzones met verschillende visuele sterktes. Daardoor corrigeren ze voor zowel dichtbij als veraf en maken ze weer een scherp zicht mogelijk.

                Voordelen van multifocale contactlenzen

                Multifocale lenzen zijn een uitstekend alternatief voor een multifocale bril. Presbyopie belemmert met name het lezen. Een leesbril kan presbyopie corrigeren. Wie ook last heeft van een bestaande oogafwijking moet echter wisselen tussen de normale bril en de leesbril. Een praktisch en comfortabel alternatief: een multifocale bril of multifocale contactlenzen. Beide hebben meerdere visuele sterktes en maken het mogelijke om zowel bij dichtbij als veraf scherp te zien. Multifocale contactlenzen hebben enkele voordelen ten opzichte van een bril: Het gezichtsveld wordt niet beperkt door een brilmontuur, de lenzen zijn zeer discreet en nauwelijks zichtbaar voor buitenstaanders en de zachte contactlenzen  zijn zeer comfortabel om te dragen - zelfs tijdens het sporten.

                Onderhoud en reiniging van multifocale lenzen

                Multifocale contactlenzen hebben dezelfde verzorging nodig als normale contactlenzen en met dezelfde verzorgingsproducten. De hygiënische eisen hangen vooral af van de vraag of het om multifocale daglenzen, weeklenzen of maandlenzen gaat. Multifocale daglenzen worden slechts één dag gedragen en vervolgens weggegooid. Daarom hoeven ze helemaal niet onderhouden te worden: ze komen altijd schoon uit de verpakking. Week- en maandlenzen moeten regelmatig worden gereinigd met een geschikt verzorgingsproduct en bewaard in een speciale vloeistof. Vooral bij maandlenzen kunnen zich eiwitafzettingen vormen die met een specifieke oplossing moeten worden verwijderd.

                Wat is belangrijk bij de keuze van multifocale contactlenzen?

                Bij multifocale contactlenzen is een professionele aanmeting door een opticien van groot belang. De aanmeting duurt meestal iets langer dan bij normale lenzen en het kan even duren voordat het oog gewend is aan de verschillende visuele sterktes. Zodra de multifocale contactlens is aangemeten, kan deze eenvoudig online worden nabesteld. Multifocale contactlenzen zijn beschikbaar voor verschillende verwisselfrequenties:

                Multifocale daglenzen: Deze contactlenzen zijn ideaal voor wie slechts een tijdelijke toevoeging wil bij een bril. Populaire multifocale daglenzen zijn de Proclear 1-Day multifocal en de Dailies AquaComfort Plus Multifocal . Daglenzen zijn meestal verkrijgbaar per 30 in een verpakking.

                Multifocale weeklenzen: Deze lenzen kunnen, afhankelijk van het product, 7 tot 14 dagen gebruikt worden. Een voorbeeld van een multifocale weeklens is de Acuvue Oasys for Presbyopia .

                Multifocale maandlenzen: Als je permanent zonder bril wilt, zijn maandlenzen een goede keuze. Multifocale maandlenzen zijn bijvoorbeeld de Biofinity Multifocal , PureVision Multifocal of Air Optix Aqua Multifocal . Maandlenzen zijn meestal verkrijgbaar per 3 of 6 in een verpakking

                Betaalmethoden

                Verzendpartner

                Alle prijzen vermeld op onze website zijn onder voorbehoud en inclusief BTW. Afbeeldingen kunnen afwijken.