Lang leve België! 10% korting op alles met de couponcode: SUMMER10**

Torische Lenzen

Filters
 1. Atrea
  Eindprijs € 29,40
  laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 29,40
  • Biofinity
   Eindprijs € 34,65 Normale prijs € 47,99
   laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 34,65
   ster ster ster ster ster
   13 beoordelingen
   • Acuvue
    Eindprijs € 24,61 Normale prijs € 31,99
    laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 24,61
    ster ster ster ster ster
    5 beoordelingen
    • Atrea
     Eindprijs € 22,40
     laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 22,40
     • Avaira
      Eindprijs € 30,58 Normale prijs € 50,99
      laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 30,58
      ster ster ster ster ster
      1 beoordeling
      • Proclear
       Eindprijs € 31,27 Normale prijs € 42,99
       • Acuvue
        Eindprijs € 30,78 Normale prijs € 41,99
        laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 30,78
        • Dailies
         Eindprijs € 27,38 Normale prijs € 32,99
         laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 27,38
         ster ster ster ster ster
         3 beoordelingen
         • Acuvue
          Eindprijs € 30,78 Normale prijs € 40,99
          laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 30,78
          ster ster ster ster ster
          3 beoordelingen
          • Biomedics
           Eindprijs € 21,97 Normale prijs € 29,99
           laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 21,97
           ster ster ster ster ster
           3 beoordelingen
           • Atrea
            Eindprijs € 19,90
            laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 19,90
            • MyDay
             Eindprijs € 32,67 Normale prijs € 43,90
             laagste prijs van de laatste 30 dagen: € 32,67

             Torische lenzen

             Goede lenzen voor astigmatisme

             Bij bijziendheid of verziendheid in combinatie met een cilindrische afwijking (astigmatisme) zijn zogenaamde torische contactlenzen de aangewezen methode. Door hun speciale vorm corrigeren ze zowel het astigmatisme als de sferische afwijking en zorgen ze ervoor dat je weer scherp kunt zien. Bij Lensplaza vind je torische dag-, week- en maandlenzen.

             Wat is er zo bijzonder aan torische contactlenzen?

             Gewone lenzen worden ook wel sferische lenzen genoemd en hebben de vorm van de bovenkant van een bol. Torische lenzen daarentegen hebben een andere vorm. Anders dan bij sferische contactlenzen hebben ze geen identieke straal. Door hun speciale vorm compenseren ze de cilindrische afwijking die bij astigmatisme bestaat, waardoor ze het gezichtsvermogen herstellen.

             Voor wie zijn torische lenzen geschikt?

             Torische contactlenzen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met astigmatisme. Ze kunnen niet worden gebruikt voor een visuele afwijking zonder astigmatisme. Astigmatisme is meestal aangeboren. Het hoornvlies van de getroffen persoon is onregelmatig gevormd in het oog - daarom spreken we van een kromming van het hoornvlies. Hierdoor komen de lichtstralen niet in één punt op het netvlies bij elkaar, zoals bij een normaal gevormd hoornvlies. In plaats daarvan worden ze op verschillende punten op een lijn geprojecteerd. Dit kan zowel het nabije als verre zicht beïnvloeden en leiden tot wazig zien. De speciaal gevormde torische lenzen en de traanfilm die zich eronder vormt, zorgen ervoor dat de invallende lichtstralen weer correct worden gebroken. Het netvlies krijgt de stralen weer op een punt bij elkaar en de visuele afwijking wordt dus gecorrigeerd.

             Voordelen van torische contactlenzen

             Lenzen tegen astigmatisme zijn ontwikkeld voor mensen met een cilindrische afwijking. Ze kunnen worden gebruikt als permanent alternatief voor of aanvulling op een torische bril. Bij sport of op reis zijn contactlenzen bijvoorbeeld zeer praktisch. Ze hebben ook andere voordelen ten opzichte van een bril: ze zijn niet zichtbaar voor anderen en beperken het gezichtsveld niet.

             Onderhoud en reiniging

             De behandeling en verzorging van de lenzen is voornamelijk gebaseerd op de voorgeschreven wisselfrequentie van de lenzen. Daglenzen worden slechts 24 uur gedragen en hoeven daarom niet te worden onderhouden. Week- en maandlenzen moet je regelmatig behandelen met een verzorgingsproduct en bewaren in een speciale vloeistof.

             Wat is belangrijk bij de keuze van torische contactlenzen?

             Bij torische contactlenzen is een professionele aanmeting door een opticien of oogarts bijzonder belangrijk. Deze lenzen moeten goed in je oog passen. Dit is de enige manier om de cilindrische afwijking goed te corrigeren. Bij deze speciale lenzen zijn niet alleen de grootte van de lens en de dioptriewaarde doorslaggevend, maar ook de zogenaamde as- en cilinderwaarde. Daarom moet de cilindrische afwijking vooraf nauwkeurig worden gemeten. De gemeten waarden moet je altijd gebruiken bij het kopen van lenzen. Fabrikanten hebben veel innovatieve technologieën ontwikkeld om ervoor te zorgen dat contactlenzen stabiel in het oog blijven. Sommige torische lenzen hebben dikkere en dunnere zones, andere hebben verkorte lenzen of stabilisatiezones. Torische lenzen zijn verkrijgbaar als harde of als zachte lens . Harde contactlenzen passen vaak beter in het oog, maar vereisen een lange aanmetingstijd en veroorzaken vaak irritatie in gevoelige ogen. Een zachte torische lens is meestal comfortabeler om te dragen en ook ideaal voor droge en gevoelige ogen.

              

             Er zijn torische contactlenzen voor alle gebruikelijke wisselfrequenties:

             Torische daglenzen: Deze lenzen zijn ideaal voor iedereen die in principe een torische bril gebruikt en per dag wil kunnen overschakelen op contactlenzen. Daglenzen zijn meestal verkrijgbaar in verpakkingen van 30 paar. Populaire torische daglenzen zijn de Atrea Excellence 1 Day Toric , Biomedics 1-Day Extra toric , Dailies AquaComfort Plus Toric en de 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism .

             Torische weeklenzen: Als je je contactlenzen langer dan een dag wilt gebruiken, kun je weeklenzen of 2-weekslenzen kopen. Een voorbeeld van een torische weeklens is de Acuvue Oasys for Astigmatism .

             Torische maandlenzen: Als je langere tijd geen torische bril wilt gebruiken, is het raadzaam om maandlenzen te gebruiken. Sommige maandlenzen kunnen ook 's nachts inblijven. Torische lenzen die meer dan 30 dagen gebruikt kunnen worden zijn onder andere  Biofinity Toric . Torische maandlenzen zijn meestal verkrijgbaar in verpakkingen van 3 of 6 paar.

             Aanbiedingen en kortingscodes als eerste ontvangen!

             Meld je nu aan en bespaar 5% op de volgende bestelling.**

             Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

             Betaalmethoden

             Verzendpartner

             Alle prijzen vermeld op onze website zijn onder voorbehoud en inclusief BTW. Afbeeldingen kunnen afwijken.

             *Lijstprijs
             **De kortingsbon van 10% is geldig vanaf een minimale bestelwaarde van € 80, op alle producten en alleen in de periode van 18-07 tot en met 28-07-2024. De korting wordt verrekend bij het afrekenen na het invoeren van de code. Niet in combinatie met andere kortingen. In het geval dat de producten worden geretourneerd of geruild, vervalt de korting.