Torische Lenzen

(15)
 1. Biofinity
  12 beoordelingen
  Eindprijs 31,38 € Normale prijs 47,99 €
  • SofLens
   9 beoordelingen
   Eindprijs 32,78 € Normale prijs 49,99 €
   • Air Optix
    2 beoordelingen
    Eindprijs 0,00 € Normale prijs 55,99 €
    • Dailies
     2 beoordelingen
     Eindprijs 22,00 € Normale prijs 32,99 €
     • Acuvue
      2 beoordelingen
      Eindprijs 26,98 € Normale prijs 40,99 €
      • Acuvue
       5 beoordelingen
       Eindprijs 21,15 € Normale prijs 31,99 €
       • PureVision
        3 beoordelingen
        Eindprijs 0,00 € Normale prijs 55,99 €
        • Avaira
         1 beoordeling
         Eindprijs 33,90 € Normale prijs 50,99 €
         • Acuvue
          Eindprijs 27,53 € Normale prijs 41,99 €
          • Biomedics
           3 beoordelingen
           Eindprijs 19,60 € Normale prijs 29,99 €
           • Clariti
            1 beoordeling
            Eindprijs 34,98 € Normale prijs 52,99 €
            • Proclear
             Eindprijs 28,48 € Normale prijs 42,99 €
             • Biotrue
              Eindprijs 24,63 € Normale prijs 36,99 €
              • Biomedics
               Eindprijs 31,98 € Normale prijs 47,99 €
               • SofLens
                1 beoordeling
                Eindprijs 21,80 € Normale prijs 32,99 €
                Filters

                Torische lenzen

                Goede lenzen voor astigmatisme

                Bij bijziendheid of verziendheid in combinatie met een cilindrische afwijking (astigmatisme) zijn zogenaamde torische contactlenzen de aangewezen methode. Door hun speciale vorm corrigeren ze zowel het astigmatisme als de sferische afwijking en zorgen ze ervoor dat je weer scherp kunt zien. Bij Lensplaza vind je torische dag-, week- en maandlenzen.

                Wat is er zo bijzonder aan torische contactlenzen?

                Gewone lenzen worden ook wel sferische lenzen genoemd en hebben de vorm van de bovenkant van een bol. Torische lenzen daarentegen hebben een andere vorm. Anders dan bij sferische contactlenzen hebben ze geen identieke straal. Door hun speciale vorm compenseren ze de cilindrische afwijking die bij astigmatisme bestaat, waardoor ze het gezichtsvermogen herstellen.

                Voor wie zijn torische lenzen geschikt?

                Torische contactlenzen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met astigmatisme. Ze kunnen niet worden gebruikt voor een visuele afwijking zonder astigmatisme. Astigmatisme is meestal aangeboren. Het hoornvlies van de getroffen persoon is onregelmatig gevormd in het oog - daarom spreken we van een kromming van het hoornvlies. Hierdoor komen de lichtstralen niet in één punt op het netvlies bij elkaar, zoals bij een normaal gevormd hoornvlies. In plaats daarvan worden ze op verschillende punten op een lijn geprojecteerd. Dit kan zowel het nabije als verre zicht beïnvloeden en leiden tot wazig zien. De speciaal gevormde torische lenzen en de traanfilm die zich eronder vormt, zorgen ervoor dat de invallende lichtstralen weer correct worden gebroken. Het netvlies krijgt de stralen weer op een punt bij elkaar en de visuele afwijking wordt dus gecorrigeerd.

                Voordelen van torische contactlenzen

                Lenzen tegen astigmatisme zijn ontwikkeld voor mensen met een cilindrische afwijking. Ze kunnen worden gebruikt als permanent alternatief voor of aanvulling op een torische bril. Bij sport of op reis zijn contactlenzen bijvoorbeeld zeer praktisch. Ze hebben ook andere voordelen ten opzichte van een bril: ze zijn niet zichtbaar voor anderen en beperken het gezichtsveld niet.

                Onderhoud en reiniging

                De behandeling en verzorging van de lenzen is voornamelijk gebaseerd op de voorgeschreven wisselfrequentie van de lenzen. Daglenzen worden slechts 24 uur gedragen en hoeven daarom niet te worden onderhouden. Week- en maandlenzen moet je regelmatig behandelen met een verzorgingsproduct en bewaren in een speciale vloeistof.

                Wat is belangrijk bij de keuze van torische contactlenzen?

                Bij torische contactlenzen is een professionele aanmeting door een opticien of oogarts bijzonder belangrijk. Deze lenzen moeten goed in je oog passen. Dit is de enige manier om de cilindrische afwijking goed te corrigeren. Bij deze speciale lenzen zijn niet alleen de grootte van de lens en de dioptriewaarde doorslaggevend, maar ook de zogenaamde as- en cilinderwaarde. Daarom moet de cilindrische afwijking vooraf nauwkeurig worden gemeten. De gemeten waarden moet je altijd gebruiken bij het kopen van lenzen. Fabrikanten hebben veel innovatieve technologieën ontwikkeld om ervoor te zorgen dat contactlenzen stabiel in het oog blijven. Sommige torische lenzen hebben dikkere en dunnere zones, andere hebben verkorte lenzen of stabilisatiezones. Torische lenzen zijn verkrijgbaar als harde of als zachte lens . Harde contactlenzen passen vaak beter in het oog, maar vereisen een lange aanmetingstijd en veroorzaken vaak irritatie in gevoelige ogen. Een zachte torische lens is meestal comfortabeler om te dragen en ook ideaal voor droge en gevoelige ogen.

                 

                Er zijn torische contactlenzen voor alle gebruikelijke wisselfrequenties:

                Torische daglenzen: Deze lenzen zijn ideaal voor iedereen die in principe een torische bril gebruikt en per dag wil kunnen overschakelen op contactlenzen. Daglenzen zijn meestal verkrijgbaar in verpakkingen van 30 paar. Populaire torische daglenzen zijn de Biomedics 1-Day Extra toric , Dailies AquaComfort Plus Toric en de 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism .

                Torische weeklenzen: Als je je contactlenzen langer dan een dag wilt gebruiken, kun je weeklenzen of 2-weekslenzen kopen. Een voorbeeld van een torische weeklens is de Acuvue Oasys for Astigmatism .

                Torische maandlenzen: Als je langere tijd geen torische bril wilt gebruiken, is het raadzaam om maandlenzen te gebruiken. Sommige maandlenzen kunnen ook 's nachts inblijven. Torische lenzen die meer dan 30 dagen gebruikt kunnen worden zijn onder andere Air Optix for Astigmatism , PureVision 2 HD for Astigmatism , Biomedics Toric UV en Biofinity Toric . Torische maandlenzen zijn meestal verkrijgbaar in verpakkingen van 3 of 6 paar.

                Betaalmethoden

                Verzendpartner

                Alle prijzen vermeld op onze website zijn onder voorbehoud en inclusief BTW. Afbeeldingen kunnen afwijken.